Where is the Party? / by Pep Puig

Cada any a Les Naus de l'Art fem uns dies de Portes Obertes. Són jornades de molt traginar de gent diversa, veïns, curiosos, amics, despistats i amants de l'Art s'acosten per tafanejar i conèixer el que es cou en aquest racó de Collserola. I cada any s'hi couen coses diferents.

Pancarta a l’entrada de Les Naus, Clica per veure el reportatge a Cugat.cat

Pancarta a l’entrada de Les Naus, Clica per veure el reportatge a Cugat.cat

Preparar el taller per obrir-lo als visitants és una feina agraïda que comporta la tria de coses per ensenyar i una logística d'espai i llum que aquest any tinc la gran sort de poder fer-ho en un taller d'estreno, espaiós i lluminós.

Memòria dels moments feliços

Com sempre, el procés és el més interessant i en aquest cas, l'última setmana he rebut la vista de tres parelles d'artistes que han deixat un pòsit de converses, complicitats, idees, contrastos i aprenentatges valuosos pel que tenen d'autèntic, generós i divertit. El taller es va convertint en aquell espai somiat: acollidor, càlid i confortable on les converses flueixen fàcil i el temps es fa curt.

Toni Ricart, Hélène Gélinas, Arnal Ballester, Luci Gutiérrez, Rosa Puig, Julián Álvarez. Tot un luxe de visites, intercanvis i converses en tres dies. El taller va agafant una pàtina invisible formada pels efluvis -lliures de virus- de l'energia dels que el visiten i que deixen les seves empremtes en la memòria dels moments feliços. Els que treballem amb l'art dia a dia ens alimentem de moments com aquests que ens permeten comprovar que no estem sols en l'eterna cerca. Ce n'est qu'un dêbut... continuarem obrint portes perquè corri aire fresc i lliure de les trampes del mercat de l'art.

Tot Desembre al taller s'hi exposen algunes obres d'aquests amics artistes. L'espai s'ha transformat en una galeria eclèctica, càlida i dinàmica. Escric això el primer dia de les Portes Obertes. Un matí amb visites de veïns sorpresos de tenir aquesta petita joia al costat de casa, agraïts per l'acollida i admirats per l'Art Km.0 al costat de casa.

Benvinguts a la festa! the Party està aquí.