NEW LIMITS 00 Exploracions amb la brúixola espatllada / by Pep Puig

Detall dels orígens del projecte “Fronteres de colors”

Detall dels orígens del projecte “Fronteres de colors”

13/12/2020/ Santa Llúcia, patrona de les modistes.

Aquí comença una crònica per entregues de la gestació, embaràs i part de l’edició dels NEW LIMITS, la carpeta del 2021. Adreçat als mecenes que esteu finançant aquesta edició com també als participants en l’edició dels NEW PASSWORDS i a els que teniu interés en seguir aquest procés, aquestes pàgines volen ser un recull escrit tal com raja del que envolta i defineix el nou projecte d’edició: NEW LIMITS.

Per entretenir l’espera i conèixer de primera mà la cuina d’aquesta edició singular 100% handmade. I, potser, comunicar-nos d’altra manera.

Hereva de la bona acollida dels NEW PASSWORDS, NEW LIMITS seguirà explorant la producció d’estampes amb una combinació de tècniques d’estampació artesanal variada. Aquesta ediciò inclourà gravat, serigrafia a la vietnamita, monotips i, potser letterpress o tipus mòbils. El viatge no és viatge si no saps seguir el rastre de l’atzar i et deixes sorprendre per el que vas descobrint a cada racó.

“Vist amb perspectiva galàctica això del èsser humà i la seva organització no te ni lògica ni futur.”

Frontera és un límit de la branca politica, límits marcats per la història i nodrits de la sang dels seus defensors, els seus traçats invisibles sobre el terreny -excepte casos de bogeria estil mur Trump o el mur de Palestina- divideixen pobles i creences, hisendes i lleis en un col·lage incomprensible a ulls d’un alien o un terrícola verge.

¿Com els hi explicarem als extraterrestres que els humans ens hem organitzat a base de fronteres inexpugnables?, límits invisibles als ulls que classifiquen i divideixen grups humans en territoris estancs on floreixen llengües, músiques, danses i tota mena d’invents diferents anomenats Cultura. Què ho fa que darrere aquelles muntanyes o l’altra vora del riu parlem diferent i no ens entenguem?

Límits limitats i les seves limitacions

Primeres proves de lletres retallades

Primeres proves de lletres retallades

Batejar la cosa abans de començar és com posar nom a un òvul recién fecundat quan encara no sabem si serà nen, nena. o...

Posar nom és una manera de trobar un fil conductor per orientar l’energia. Pensar en NEW LIMITS és un viatge sense bitllet pels propis límits buscant la manera de fixar-los en una estampa, o no. En tot cas, viatjar posant la mirada en les fronteres visibles i invisibles que ens defineixen. Límits propis i aliens, petits i grossos, metàfores i analogíes per generar imatges, paraules i simbòls que evoquin o representin el contradictori univers dels límits, seràn la partida d’escacs d’aquest viatge.

Posats a moure fitxa, agafo el cavall de l’abstracció per menjar-me l’alfil de la floritura. (continuarà)

Cuideu-vos molt. Salut i Tinta

La campanya de crowdfunding per l’edició de NEW LIMITS està oberta